ReStart.ro

Font Size

Profile

Cpanel

Advocacy Training pentru cei care lucrează cu tinerii – Social DOers Academy

DetaliiAdvocacy...Social DOers implementează în perioada 1 iunie – 31 decembrie 2015 proiectul Coaliția ONG-urilor pentru drepturile tinerilor NEET – Investing in Social DOers, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, beneficiind de sprijinul instituțional al Ministerului Tineretului și Sportului (MTS).

Detalii

Program gratuit de formare de formatori - Educaţie şi incluziune financiară prin economia socială ICAR, 21-27 septembrie 2015

DetaliiProgram gratuit...INSTITUTUL DE ECONOMIE SOCIALA UNIUNEA NATIONALA A CARS din Romania UNCARS organizeaza Program de formare de formatori TOT Educatie si incluziune financiara prin economia sociala ICAR, 21-27 septembrie 2015.

Detalii

Curs gratuit de Competenţe Antreprenoriale în economia socială!

DetaliiCurs gratuit de...Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – Odorheiu Secuiesc organizează cursul de specializare Competenţe Antreprenoriale în economie socială în cadrul proiectului ”Sprijin Integrat Structurilor de Economie Socială” finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 6: ”Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de intervenție 6.1 ”Dezvoltarea economiei sociale”.

Detalii

Sesiune informare Programul Femeia Manager, 12 august 2015

DetaliiSesiune...În data de 12 august 2015, ora 10:00, Biroul Romania Hub organizează o sesiune de informare cu privire la Programul naţional multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii, la sediul MEIMMMA din Strada Poteraşi nr.11, sector 4, Bucureşti.

Detalii

Curs Facilitator de dezvoltare comunitară – gratuit pentru tinerii din mediul rural din trei regiuni!

DetaliiCurs Facilitator...Ești persoană sub 25 de ani, în căutarea unui loc de muncă? Ai studii superioare și locuiești în mediul rural?

Fundația Civitas Pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj-Napoca organizează în perioada 21 – 25 septembrie 2015 la Cluj Napoca cursul de specializare „Facilitator de dezvoltare comunitară” în cadrul proiectului Biblioteca Bunelor Practici. Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural – POSDRU/135/5.2/S/125782.

Detalii

Școală de vară pentru copiii cu dizabilități „Mâini iscusite”

DetaliiȘcoală de vară...Muzeul Literaturii Române Iași în parteneriat cu Asociația „Generația Viitorului” Iași organizează în perioada 20 iulie – 28 august 2015, Școala de vară pentru copiii cu dizabilități „Mâini iscusite”.

Detalii

Apel selecție participanți la cursul de formare desfășurat în cadrul Proiectului „Istoria recentă a României

DetaliiApel selecție...Apel selecție participanți  la cursul de formare desfășurat în cadrul Proiectului „Istoria recentă a României. Pachet educațional pentru cursul opțional de Istorie recentă a României” – ID 142342

Ministerul Educației și Cercetării Științifice este beneficiarul unei finanțări nerambursabile prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, pentru implementarea proiectului POSDRU/153/1.1/S/142342 SMIS 52837 „Istoria recentă a României.
Pachet educațional pentru cursul opțional de Istorie recentă a României”.

Detalii

Curs gratuit pentru ocupația Expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene

DetaliiCurs gratuit...Asociația Tineri pentru Educație și Societate organizează curs gratuit pentru ocupația EXPERT ACCESARE FONDURI STRUCTURALE ȘI DE COEZIUNE EUROPENE, cod COR: 242213, autorizat ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări - fost CNFPA) pentru 80 de tineri cu vârsta până în 35 de ani, absolvenți de studii superioare.

Detalii

Asociaţia MetruCub - resurse pentru cultură lansează apelul pentru înscrieri la formarile gratuite ale celor care lucrează în domeniul culturii

DetaliiAsociaţia...Asociatia MetruCub - resurse pentru cultura lanseaza apelul pentru inscrieri la formarile gratuite ale celor care lucreaza in domeniul culturii despre colaborarea cu scoli.

 

Cu sprijinul ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București și al Fondului ONG în România,  Asociaţia MetruCub ofera unui număr de 80 de profesioniști în domeniul culturii șansa să se cunoască și să devină mai buni în colaborarea cu școlile publice, pentru a dezvolta noi experiențe culturale pentru copii și tineri.

Dacă ai avut măcar o experiență de aducere a culturii în educația copiilor și tinerilor și vrei să te perfecționezi, te poti  înscrie la una dintre cele 4 sesiuni de formare pe care echipa Susține cultura în educație și Publicul viitorului le organizează la București toamna aceasta.

În plus, la finalul formării, participanții vor avea posibilitatea să devină membri ai unei rețele a profesioniștilor culturii în educație la nivel național și vor avea ocazia să participe la un modul suplimentar, dedicat proiectelor de cooperare și politicilor publice în domeniul culturii în educație, la care vor fi invitati atât cadre didactice, cât și profesioniști din domeniul culturii.

Profilul participantului:

Artiști, manageri culturali, mediatori culturali, muzeografi, bibliotecari și alte meserii cultural-creative din toată țara, cu experiență în dezvoltarea de activități culturale în școli, care doresc să își îmbunătățească cunoștințele și abilitățile și să cunoască ulterior cadre didactice cu care să dezvolte activități de educație culturală sau educație prin cultură.

Costuri de participare:

Formările sunt gratuite pentru participanți, costurile fiind suportate de organizatori.
Pentru participanții din alte localități organizatorii vor acoperi costurile de deplasare și cazare pentru maxim 5 persoane. Costurile de transport vor fi decontate de organizatori pe baza documentelor justificative la finalizarea formării, în anumite limite.
Pauzele de cafea și ceai și prânzul vor fi oferite de organizatori pentru toți participanții la formare.

Teme:

  • rolul profesionistului cultural în cadrul unui proiect de cultură în educație și relaționarea cu cadrele didactice și școala;
  • oportunitățile oferite de cadrul instituţional al sistemului educaţional din România pentru dezvoltarea de proiecte pentru elevi;
  • caracteristicile interacţiunilor cu elevii, în funcţie de grupe de vărstă, nevoile lor de invăţare şi de diversificare atât a conţinutului, cât şi a metodelor de învăţare;
  • noțiuni de limbaj pedagogic, care să sprijine comunicarea şi colaborare cu profesorii;
  • planificarea şi conducerea un proces educativ eficient pornind de la idei de implicare ale artiştilor şi organizaţiilor culturale (de exemplu în programul „Şcoala altfel”).

Metode:

Cursul este pregătit şi dezvoltat pe baza unei metodologii care pune accent pe participare şi implicare în procesul de experimentare/învăţare al cursanţilor. Ulterior sesiunii de formare, participanții vor putea discuta și primi răspunsuri de ghidaj din partea formatorilor pentru realizarea de activități culturale în școală pe forumul online special creat în cadrul proiectului Susține cultura în educație.

Procedura de înscriere:

Persoanele interesate sunt rugate să completeze formularul online de înscriere, disponibil la adresa http://goo.gl/forms/2wT4XZaMeX.

Rezultatele selecției vor fi anunţate pe e-mail tuturor celor care s-au înscris.

Mai multe informații: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. și 0730.130.551

Înscrieri până pe data de 10 septembrie.

Practica artelor și patrimoniului în educație a prins puteri în ultimii ani în România. Fie că sunt realizate de biblioteci, muzee, ONG-uri sau artiști pasionați, aceste activități ajung în viețile copiilor și tinerilor din România și îi inspiră, îi emoționează, îi încurajează să se exprime, le deschid noi orizonturi, le dezvoltă competențe și abilități care le vor fi de folos o viață întreagă. Prin colaborarea cu școlile, organizațiile culturale și artiștii independenți pot dobândi nu doar un partener de lucru, ci și un sprijin pentru a dezvolta practica educației culturale cu reale valențe pedagogice, pentru a transmite valori și practici artistice alături de cei care sunt constant prezenți în lumea școlarilor: cadrele didactice.

Susține cultura în educație este un proiect coordonat de Asociația MetruCub – resurse pentru cultură și realizat alături de Centrul pentru Educație și Formare „Sintagma”, Fundația Gabriela Tudor, Fundația pentru o societate deschisă și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale”.

Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Mai multe detalii pe www.culturaineducatie.ro

Sursa: www.culturaineducatie.ro

Curs de specializare “Expert achiziţii publice” – Iaşi, iulie 2015

DetaliiCurs de...Programul de specializare este organizat de TAAS Consultancy, autorizată ca furnizor de formare profesională de către Autoritatea Națională pentru Calificări.

Cursul se adresează tuturor celor interesați să acumuleze cunoștințe și tehnici necesare pentru achizițiile publice (cod COR 214946) și să-si dezvolte abilități practice, utile pentru rezolvarea problemelor specifice achizițiilor publice.

Detalii

Prima pagina ReStart Cariera Cursuri formare profesionala